De psychomotorisch (kinder)therapeut

Mijn naam is Naomi Oosterhuis-Tetelepta, ik ben getrouwd met Peter en we hebben samen 4 dochters. Naast een sociaal pedagogische opleiding te hebben afgerond, ben ik in 2002 afgestudeerd aan de opleiding Bewegingsagogie en Psychomotorische Therapie van de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Van 2003 tot 2010 hebben mijn man en ik gewerkt voor verschillende hulpverleningsorganisaties in Centraal Azië. Daar heb ik altijd gewerkt met kinderen en jongeren met diverse problematiek. Bewegen, spel, creatieve middelen en muziek heb ik altijd prachtige middelen gevonden om in te zetten, omdat het zo mooi aansluit bij kinderen en jongeren. Ook nu gebruik ik deze middelen in de behandelingen.

Terug in Nederland ben ik in het pedagogische werkveld aan de slag gegaan. Eerst in een kinderdagverblijf en daarna op een zorgboerderij met kinderen en jongeren die een beperking hebben in hun ontwikkeling en gedrag. In 2021 heb ik de driejarige Post-HBO opleiding Psychomotorische Kindertherapie afgerond. Dit is een individuele ervarings- en ontwikkelingsgerichte therapie. Hiermee kan ik nog beter aansluiten bij kinderen van 4-12 jaar.

 

Praktijk PMT De Rots is in 2020 gestart in Haaksbergen. In april 2022 kreeg de praktijk ook in Wierden een locatie en vanaf juli 2023 is de praktijk alleen nog maar in Wierden gevestigd.

Ik ben verder ook nog werkzaam als psychomotorisch therapeut voor kinderen en jongeren in GGZ-praktijk De Helper in Almelo. 

 

Binnen o.a. Haaksbergen, Hengelo, Borne, Almelo, Rijssen-Holten, Nijverdal en Wierden heb ik contacten met diverse therapeuten of behandelaren. Onder andere met psychomotorisch (kinder)therapeuten, maar ook met (GZ-)psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten, praktijkondersteuners, oefentherapeuten, ergotherapeuten, psychosomatisch therapeuten en huisartsen. Kennis of informatie kan zo eenvoudig worden uitgewisseld. Ik vind het belangrijk dat een kind de juiste hulp krijgt en wanneer een andere behandelvorm beter passend is, dan is het fijn dat deze lijntjes er liggen en er onderling kan worden verwezen naar elkaar. 

 

Ik ben ingeschreven in het Register Vaktherapie. Dit houdt o.a. in dat ik me zal blijven ontwikkelen door regelmatig scholing en cursussen te volgen en door supervisie en intervisie te volgen. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT) en ben aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).

Visie

Elk persoon is uniek en heeft een bundeling van eigenschappen en talenten gekregen die we mogen ontwikkelen en gebruiken. Soms kunnen omstandigheden of negatieve ervaringen ervoor zorgen dat de ontwikkeling van je kind vastloopt. Het kan dan nodig zijn dat iemand een stukje 'meewandelt' om samen te werken aan een stevige basis.

Het belangrijkste wat ik een kind wil meegeven is:

 

"Ik zie jou en jij mag zijn wie jij bent! Jij bent uniek en je mag gaan ontdekken hoe jij denkt, wat jij voelt en hoe jij doet.

En ik ben benieuwd naar jou!"

De Rots

Ik heb altijd een passie voor klimrotsen gehad. Als kind beklom ik ze al. Ik kon de neiging nooit weerstaan. De wereld zag er zo anders uit van bovenaf! Het gaf altijd een heel nieuw perspectief.

Naast dat De Rots voor mij symbool staat voor een stevig fundament, brengt een berg of rots ook een bepaalde nieuwsgierigheid in mij naar boven. Wat zou er achter liggen? Hoe zou de wereld eruit zien vanaf de top? De enige manier om daar achter te komen is om die rots te beklimmen! 

Vanuit nieuwsgierigheid kijk ik naar het kind en zijn of haar omgeving. Samen "beklimmen we de rots" in het vertrouwen dat er een geweldig uitzicht in het verschiet ligt.

Klimmen is soms best zwaar, maar al doende word je sterker!