Cursus: "Ik ben benieuwd naar jou!"

(Deze cursus is ontwikkeld door Arjenne Vossepoel en Helene van der Heijden).

 

Misschien loopt het contact tussen jou en je kind even niet zo soepel of zit je kind niet zo lekker in zijn vel. Een extra steun voor jou en je kind in de vorm van deze cursus kan dan precies zijn waar je behoefte aan hebt.

"Ik ben benieuwd naar jou..." is een cursus voor ouders en opvoeders die de relatie met hun kind willen verbeteren en daarmee de basis leggen voor een succesvolle opvoeding. Wanneer je kind zich gezien en gehoord voelt, ontwikkelt het een gezond gevoel van zelfvertrouwen: "Ik ben oké". De relatie tussen jou en je kind staat centraal.

 

Leer je kind ECHT zien en begrijpen. Zo leg je de basis voor een goede relatie en opvoeding. Ook versterkt hierdoor de goede band tussen jou (ouder, verzorger, opvoeder) en je kind en samen vormt dit de basis voor een positieve en gezonde ontwikkeling. In de praktijk blijkt dat ouders dit nastreven in de opvoeding, maar dat het niet altijd vanzelf gaat.

 

Kinderen blijken inderdaad al vroeg signalen af te geven om gezien te worden. Soms zijn die zo subtiel dat je ze als ouder gemakkelijk mist of net niet goed begrijpt. Je reageert wel liefdevol en goed bedoeld, maar je kind kan zich toch onbegrepen voelen. Zo ontstaan onnodige misverstanden en conflicten. Dan krijg je meer afstand tussen jou en je kind, terwijl je het zo graag samen goed wilt hebben. Herken je dit probleem en wil je daar wat aan doen? Dat kan!

Doel van de cursus

Het hoofddoel van deze cursus is dat je kind zich door jou gezien, gehoord en begrepen voelt. Hierdoor versterk je de goede band met je kind. Dit vormt de basis voor een succesvolle opvoeding.

 

Je gaat ook aan de slag met je eigen doelen, bijvoorbeeld:

- meer plezier met elkaar hebben

- het voorkomen van conflicten (thuis, op school)

- het uiten van gevoelens op een ‘goede’ manier

- dat je kind vrij is van irreële angsten

- zelf meer zelfvertrouwen ontwikkelen bij de opvoeding van je kind.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Voor iedereen die met kinderen te maken heeft, vormt deze cursus een waardevolle basis. Zowel ouders/verzorgers, als leerkrachten en groepswerkers zullen aangenaam verrast zijn door wat ze in de cursus leren.

Dankzij de geleerde vaardigheden kunnen veel problemen en misverstanden worden voorkomen in het dagelijks leven.

In het bijzonder raden we je de cursus aan wanneer je kind niet lekker in zijn/haar vel zit.

Bijvoorbeeld als je kind last heeft van:

- onzekerheid

- boosheid

- slaapproblemen

- angst

- zich onbegrepen voelen

 

Cursusprogramma

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van twee uur, waarbij theorie en praktijk met elkaar afgewisseld worden. Je leert vier praktische stappen die je thuis direct in de praktijk kunt toepassen. Elke bijeenkomst komt een stap aan de orde en is er tijd om de ervaringen van thuis te delen. Je krijgt een cursusmap met geheugensteuntjes, huiswerk en tips. Aan het einde van de cursus heb je handvatten gekregen en kun je het positieve effect hiervan ervaren in de relatie met je kind.

Tip: Heb je een gezin met twee ouders, probeer dan samen de cursus te doen. Je kunt elkaar dan bemoedigen in het toepassen van het geleerde  en je begrijpt het wanneer je partner “op de nieuwe manier” reageert op jullie kind. 

 

Ouderbijdrage

De ouderbijdrage is € 125,00 per deelnemer voor de gehele cursus, inclusief de cursus map, koffie en thee.
 

Aanmelden

Heb je interesse in deze oudercursus? Neem dan vrijblijvend contact op. De cursus kan starten als voldoende mensen zich hebben aangemeld.